Banner Ads

Countries & Capitals, Part - 01







1. What is the Capital of Armenia ?
Ans : Yerevan.

2. What is the Capital of Afghanistan ?
Ans : Kabul.

3. What is the Capital of Azerbaijan ?
Ans : Baku.

4. What is the Capital of Bangladesh ?
Ans : Dhaka.

5. What is the Capital of Bhutan ?
Ans : Thimphu.

6. What is the Capital of Burma ?
Ans : Rangoon.

7. What is the Capital of Brunei ?
Ans : Bandar Seri Begawan.

8. What is the Capital of China ?
Ans : Beijing.

9. What is the Capital of  Cambodia ?
Ans : Phnom Penh.

10. What is the Capital of  Cyprus ?
Ans : Nicosia.

11. What is the Capital of  East Timor ?
Ans : Dili.

12. What is the Capital of  India ?
Ans : New Delhi.

13. What is the Capital of  Iran ?
Ans : Tehran.

14. What is the Capital of  Iraq ?
Ans : Baghdad.

15. What is the Capital of  Indonesia ?
Ans : Jakarta.

16. What is the Capital of  Israel ?
Ans : Jerusalem.

17. What is the Capital of  Jordan ?
Ans : Amman.

18. What is the Capital of  Japan ?
Ans : Tokyo.

19. What is the Capital of  South Korea ?
Ans : Seoul.

20. What is the Capital of  North Korea ?
Ans : Pyongyang.

21. What is the Capital of  Kazakhstan ?
Ans : Akmola.

22. What is the Capital of  Kurdistan ?
Ans : Erbil.

23. What is the Capital of  Kuwait ?
Ans : Kuwait City.

24. What is the Capital of  Kyrgyzstan ?
Ans : Bishkek.

25. What is the Capital of  Lebanon ?
Ans : Beirut.

26. What is the Capital of  Laos ?
Ans : Vientiane.

27. What is the Capital of  Myanmar ?
Ans : Yangon.

28. What is the Capital of  Malaysia ?
Ans : Kuala Lumpur.

29. What is the Capital of  Maldives ?
Ans : Male.

30. What is the Capital of  Mongolia ?
Ans : Wan Bator.

31. What is the Capital of  Nepal ?
Ans : Kathmandu.

32. What is the Capital of  Oman ?
Ans : Muscat.

33. What is the Capital of  Pakistan ?
Ans : Islamabad.

34. What is the Capital of  Philippines ?
Ans : Manila.

35. What is the Capital of  Qatar ?
Ans : Doha.

36. What is the Capital of  Russia ?
Ans : Moscow.

37. What is the Capital of  Singapore ?
Ans : Singapore City.

38. What is the Capital of  Sri Lanka ?
Ans : Colombo.

39. What is the Capital of  Saudi Arabia ?
Ans : Riyadh.

40. What is the Capital of  Syria ?
Ans : Damascus.

41. What is the Capital of  Turkmenistan ?
Ans : Ashgabat.

42. What is the Capital of  Tajikistan ?
Ans : Dushanbe.

43. What is the Capital of  Uzbekistan ?
Ans : Tashkent.

44. What is the Capital of  Taiwan ?
Ans : Taipei.

45. What is the Capital of  Thailand ?
Ans : Bangkok.

46. What is the Capital of  United Arab Emirates ?
Ans : Abu Dhabi.


47. What is the Capital of  Vietnam ?
Ans : Ho Chi Minn City.

48. What is the Capital of  North Yemen ?
Ans : Sana's.



Read More .....


Like, Comments & Share.


Thanks For Reading.

1 comment:

Theme images by molotovcoketail. Powered by Blogger.